حدود چهار سال پیش با ورود لکسوس به ایران، سر و کله لکسوس LS برای رقابت با Sکلاس و سری7 پیدا شد تا بازار انحصاری بنز و بامو را در رده خودروهای گران قیمت برهم بزند اما استقبال از LS و میزان واردات آن به اندازه این دو خودرو نبود و فعلا هم از نسل جدید آن خبری نیست. سال پیش بود که برند ایتالیایی مازراتی میهمان ناخوانده بازار خودرویی کشور شد و طرفداران خودرو در ایران را بسیار هیجانزده کرد.
البته تا یکماه پیش تعداد محدود مازراتیهای وارد شده با مشکل دریافت پلاک مواجه بودند که این مشکل به تازگی مرتفع شده و مازراتیهای وارد شده مزین به پلاک ملی شدهاند.
مرسدس بنز S500
بنز کلاس S را میتوان بزرگترین، لوکسترین و گرانقیمتترین سدان مرسدس بنز نامید. خودرویی که تولید آن از سال 1954 شروع شد و از بدو تولدش تاکنون همواره پیشتاز کلاس سدانهای لوکس بزرگ بوده است. اکثر کارشناسان خودرویی از این خودرو به عنوان معیار SEGMENT F یاد میکنند.
تولید این نسل Sکلاس از سال 2007، با نام اتاق W221 شروع شد و تا امروز ادامه دارد. در سال 2009، مرسدس بنز با فیس لیفت این خودرو، ظاهر آن را به روزسازی کرد. مرسدس بنز Sکلاس را در نمونههای S350، S400Hybrid، S500، S600، S63 AMG، S65 AMG عرضه میکند که از این میان فقط S350 و S500 مجوز دریافت پلاک ملی را دارند و تقریبا تمام Sکلاسهای موجود در ایران از نوع اتاق بلند(Long) است.
وجود سیستم GOLESS KEY/START، ورود به کابین را بدون کلید ممکن میسازد. با وارد شدن به کابین، سیستم مکش درها به کمک سرنشینان آمده و درهای سنگین به راحتی بسته میشوند. طراحی داخلی بسیار لوکس و در عین حال ساده است. نوارهای نازک چوبی با ظرافت تمام روی کنسول جلو و بالای تودریها نصب شدهاند و نورپردازی خیرهکنندهای از زیر آنها انجام میشود.
پوشش چرم طبیعی به صورت استاندارد برای کابین S500 عرضه میشود و پوشش جیر برای سقف قابل سفارش است. برای اینکه کابین، گیجکننده و شلوغ نباشد، تعدادی از ابزارکها زیر پوششهای چوبی و چرمی مخفی شدهاند. ساعت آنالوگ گران قیمت، دریچههای هوای استیل و دکمههای سیستم تهویه، نمای جالبی برای کنسول جلو رقم زدهاند.
مونیتور هشت اینچی به همراه صفحه کیلومترشمار دیجیتال داخل محفظهای روی کنسول جلو قرار گرفته است و از طریق ماوس تعبیه شده روی کنسول وسط هدایت میشود.
فرمان چهار شاخه هم به زیبایی هرچه تمام طراحی شده و به صورت چرمی یا ترکیب چرم و چوب قابل سفارش است. صندلیهای تماما برقی مانند مبل راحتی سرنشینان را در بر میگیرند. تنظیمات صندلیها، آینهها و فرمان، به لطف سیستم Package Memory در سه حالت قابل ذخیره است. دکمههای تنظیم صندلیها و سیستم حافظه، به شکل ماهرانهای روی درها قرار گرفتهاند. این صندلیها مجهز به گرمکن و سردکن و در صورت سفارش ماساژور چند حالته هستند.
همچنین پشت سریهای صندلیها به صورت برقی قابل تنظیم هستند. علاوه بر امکانات لوکس و رفاهی، S500 به جدیدترین فناوریهای ایمنی نیز مجهز است که بنز در این زمینه همواره پیشتاز بوده است. از این سیستمها میتوان به حسگر تصادف، سیستم هوشیاری (چک کردن 70 آیتم در بدن راننده و هوشیار نگه داشتن او)، دید در شب، حسگر پارک، کروز کنترل هوشمند و… اشاره کرد.
S500 از یک موتور هشت سیلندر به حجم 4463سیسی بهره میبرد که قادر است 430اسب بخار قدرت تولید کند که این قدرت به کمک جعبه دنده (7G-tronic +) با قابلیت تعویض از طریق پدالهای پشت فرمان، به محور عقب منتقل میشود. این هتل 2075کیلوگرمی قادر است صفر تا100 را در پنج ثانیه طی کند. مصرف ترکیبی S500 حدود 11لیتر در 100کیلومتر است. سواری S500 به لطف بهرهگیری از سیستم تعلیق AIRMATIC کاملا نرم و راحت است.
به علت نیمه فعال بودن شرکت ستاره ایران، تمام مدلهای بنز به صورت شخصی وارد ایران میشوند و Sکلاس هم از این قاعده مستثنا نیست و فاقد گارانتی است. در حال حاضر S500 با فهرست نسبتا کامل امکانات، حدود 600میلیون تومان قیمت دارد.
مازراتی کواتروپورت
ورود برند ایتالیایی مازراتی، بازار خودروهای وارداتی ایران را از حالت یکنواختی و انحصار برندهای آلمانی و آسیایی در آورد. حدود یکسال پیش شرکت ارتا تک موتورز (نمایندگی مازراتی در ایران) تعداد محدودی مازراتی از انواع گرن توریسمو، گرن کابریو و کواتروپورت را وارد ایران کرد. ولی تا مدتی پیش این مازراتیها به علت نداشتن مجوز پلاک، در پارکینگ شرکت، نمایشگاهها و بعضا خانهها خاک میخوردند. چند هفته پیش بود که پس از کش و قوسهای فراوان، مازراتیهای وارد شده موفق به اخذ مجوز پلاک شدند.
تولید کواتروپورت به عنوان تنها سدان مازراتی در سال 1963 شروع شد و در رده خودروهای لوکس بزرگ قرار گرفت. این مدل وارد شده به ایران، در واقع نسل پنجم این خودرو است و در انواع معمولی، Sport GT S عرضه میشود که از این مدلها تعداد محدودی قدم به خاک ایران گذاشتهاند. مدل معمولی کواتروپورت تقریبا در رنج قیمتی سایر سدانهای لوکس بازار قرار دارد و از این رو در این مقاله به بررسی مدل پایه پرداختیم.
بدنه کواتروپورت عضلانی، کم ارتفاع و پهن است و در هنگام حرکت، پنداری روی زمین میخزد. جلوپنجره بسیار بزرگ که خطوط کاپوت از آن سرچشمه میگیرند، نمای جلو را بسیار هولناک کرده است. همچنین چراغها بسیار زیبا و خوش فرم هستند. آینههای جانبی و هواکش سه سوراخه روی گلگیرهای جلو بسیار جذاب هستند. نمای عقب کواتروپورت از سایر قسمتها سادهتر است. سراگزوزها به شکل ماهرانهای داخل سپر جاسازی شدهاند. چراغهای ساده عقب و نوار کرومی بالای جای پلاک نمای لوکسی در این قسمت پدید آوردهاند.
با ورود به داخل کابین، فضایی لوکس، آمیخته با حس اسپورتی مشاهده میشود. طراحی داخلی، شیک و ساده است، ولی محل قرارگیری ابزارکها و دکمهها به دقت بامو و بنز نیست. در صورت سفارش فضای کابین، با چرم طبیعی پوشانده میشود و اگر پوشش داخلی از جیر و الکانترا باشد، حس اسپورتی دوچندان میشود.
صندلیهای کواتروپورت راحت و دربر گیرنده هستند. صندلیهای جلو قابلیت تنظیم برقی در 14 جهت را دارند و در صورت سفارش صندلیهای عقب هم مجهز به تنظیم برقی میشوند. همچنین، گرمکن، سردکن و ماساژور هم برای صندلیها قابل سفارش است. سیستم حافظه یکپارچه تنظیم صندلی، فرمان و آینهها هم برای ذخیره حالتها به کار میآید. فهرست امکانات کواتروپورت به بلندی دو خودروی دیگر نیست و از آخرین نسخه فناوریهای عجیب و غریب در این خودرو خبری نیست. کواتروپورت در مدل پایه از پیشرانه 8سیلندر به حجم 4244سیسی بهره میبرد که قادر است 420اسببخار قدرت تولید کند.
نیروی قلب تپنده کواتروپورت به کمک جعبه دنده شش سرعته تیپ ترونیک به محور عقب انتقال پیدا میکند و این سدان 1990کیلویی را در مدت پنج، شش ثانیه به سرعت 100کیلومتر در ساعت میرساند. کواتروپورت مجهز به محدودکننده سرعت نیست و حداکثر سرعت آن به 270کیلومتر در ساعت میرسد. مشکل عمده کواتروپورت در مقابل رقبایش مصرف بالای آن است، به گونهای که در شهر 23لیتر بنزین میبلعد و مصرف ترکیبیاش به 15لیتر میرسد. ارتا تک موتورز مازراتیهای وارد شده را 3سال گارانتی میکند، ولی این خودروها از نظر خدمات پس از فروش دچار مشکل هستند. مدل پایه کواتروپورت حدودا670میلیون تومان قیمت دارد.
BMW 750LI
سری7 را باید جدیترین رقیب sکلاس در بازار ایران و جهان دانست. البته سری7 قدمت و پیشینه sکلاس را ندارد، ولی باز هم رقیب قدری برای آن تلقی میشود. تولید آخرین نسل از سری7 (نسل5) از سال 2009 آغاز شد. بامو این مدل را در انواع 730، 740، 750، 760 عرضه میکند که از این مدلها فقط مدل 760 وارد ایران نشده است. تا دو سال پیش مدلهای مختلف بامو به دست شرکتهایی همچون پرشیا خودرو، نوریانی، نیکو کلام و… وارد میشدند.
ولی حدود دو سالی است که ثبت سفارش بامو به غیر از مدل X6 بسته شده و نمایشگاههای اتومبیل از باموهایی که از قبل ثبت سفارش شدهاند و داخل گمرک بودهاند، تغذیه میکنند و به همین علت جای خالی مدل فیس لیفت شده سری7 در ایران احساس میشود.
طراحی سری7 را میتوان در سه کلمه عضلانی، ساده و زیبا خلاصه کرد. البته چاشنی اسپورت طراحی آن نسبت به Sکلاس بیشتر است. جلو پنجره، مانند تمام مدلهای بامو سنتی است و از دو قسمت کلیوی شکل تشکیل شده است. چراغهای جلو و عقب سری7 شباهت زیادی با مدلهای سری5 و سری3 جدید دارند که در نظر برخی کارشناسان این یک نکته منفی در طراحی سری7 به حساب میآید. نمای جانبی بسیار ساده است و طول زیاد شیشه عقب در مدل LI جلب توجه میکند.
در طراحی داخلی سری7، حس تجملاتی Sکلاس، ولی با ظرافت کمتر کاملا قابل لمس است. کیلومترشمار سری7 مانند Sکلاس دیجیتالی نیست و از ساعت عقربهای گران قیمت در آن خبری نیست، چوبکاریهای داخلی هم پهنتر از Sکلاس است. در کابین سری7 مانند Sکلاس سعی در مخفی کردن ابزارکها نشده و شاید همین عامل موجب شلوغی کابین باشد. از امکانات سری7 میتوان به تودوزی چرمی، سیستم iDRIVE، حسگر تصادف، دید در شب، سیستم تلفن همراه، در صورت سفارش مانیتورهای 9اینچی برای سرنشینان عقب، صندلیهای برقی با حافظه، ماساژور و گرمکن و سرد کن و… اشاره کرد.
همچنین دوربینهای دید کنار روی سپر برای نمایش نقاط کور بسیار کاربردی هستند. اگر به دنبال برند خودرو و خاص بودن هستید، قصد لذت بردن از رانندگی اسپورت و هیجانانگیز با یک سدان لوکس را دارید و منطقی نبودن قیمت، خدمات پس از فروش، لیست امکانات محدود و مصرف بالای آن برایتان مهم نیست به سراغ کواتروپورت بروید، ولی اگر به دنبال سدانی مجلل، با امکانات بالا ولی با هیجان و جلب توجه کمتر هستید و مصرف بنزین و هزینههای جانبی برایتان مهم است از میان سری7 و s کلاس انتخاب کنید.