20 نفر از شخصیتهای سیاسی به پرسش مهم خبرنگاران پاسخ دادند. این پرسش مهم…
خبرنگاران ایسنا در گفتوگوهایی جداگانه با 20 نفر از شخصیتهای سیاسی از آنها پاسخ به این پرسش مهم را جویا شدند كه « مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی چیست؟». مواردی همچون«تاكید بر وحدت»،« بصیرتافزایی»،« تبدیل خصومت به رقابت»، « استفاده از گرایشهای مختلف در حل مشكلات»، « مرزبندی با دشمنان انقلاب»،« شفاف شدن مواضع سیاسی» و… از موارد مورد تاكید فعالان سیاسی در پاسخ به این پرسش بود.
تبدیل خصومت به رقابت
دبیركل جامعه زینب(س) تبدیل خصومتهای سیاسی به رقابتهای سیاسی را مهمترین نیاز فضای سیاسی كنونی كشورمان عنوان كرد.
دبیركل جامعه زینب(س) تبدیل خصومتهای سیاسی به رقابتهای سیاسی را مهمترین نیاز فضای سیاسی كنونی كشورمان عنوان كرد.
مریم بهروزی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار كرد: در انتخابات سال گذشته در مقاطعی رقابتها به خصومت تبدیل شد و هنوز این خصومت سیاسی در بین برخی گروهها مشاهده میشود، این در حالی است كه باید این خصومت سیاسی به رقابت سیاسی تبدیل شود.
وی خاطرنشان كرد: وجود خصومتهای سیاسی در فضای سیاسی كشور ضررهای بسیاری به كشور وارد میكند.
نیاز فضای سیاسی كشور استفاده از گرایشهای مختلف در حل مشكلات است
عضو شورای عالی بنیاد باران گفت: نیاز فضای سیاسی فعلی كشور این است كه فضای عقلانی توام با تدبیر در كشور حاكم شود و اولین دستاور فضای عقلانی این است كه از تمام ظرفیتهای كشور با گرایشهای مختلف برای حل مشكلات استفاده كنیم.
عضو شورای عالی بنیاد باران گفت: نیاز فضای سیاسی فعلی كشور این است كه فضای عقلانی توام با تدبیر در كشور حاكم شود و اولین دستاور فضای عقلانی این است كه از تمام ظرفیتهای كشور با گرایشهای مختلف برای حل مشكلات استفاده كنیم.
اسحاق جهانگیری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی در مقطعی قرار گرفته كه با مشكلات متعددی رو به رو شده است، اظهار كرد: در بخش داخلی متاسفانه با اختلافات نیروهای داخل نظام كه به امام (ره) و نظام جمهوری اسلامی اعتقاد دارند و قانون اساسی جمهوری اسلامی را قبول دارند، روبرو هستیم و متاسفانه اختلافات به نقطهای رسیده كه به شدت رو در روی همدیگر قرار گرفتهاند و اولین آثار منفیاش این است كه اعتماد مردم به مجموعه را از بین میبرد.
جهانگیری همچنین با بیان اینكه در فضای بینالملل با دشمنیهایی در دوران 30 ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی قدرتهای استكباری روبرو هستیم، افزود: دشمنان در مقطع فعلی طمع بیشتری نسبت به جمهوری اسلامی دارند، لذا در فضای بینالمللی با مسائل جدی روبرو شدهایم.
وزیر صنایع دولت هشتم ادامه داد: در بخش اقتصادی – علی رغم دستاوردهایی كه در برنامههای گذشته داشتهایم- به دلیل عدم استفاده از تمام ظرفیتهای نظام، منابع بسیاری هزینه كردهایم ولی به جای اینكه دستاورد داشته باشیم، متاسفانه حتی دستاوردهای قبلی با مشكل روبرو شدهاند.
جهانگیری تصریح كرد: در بخش نفت، گاز و انرژی با مشكلات جدی در سالهای آینده رو به رو هستیم و همچنین در زندگی مردم با گرانی و بیكاری به عنوان پدیدههای جدی رو به رو هستیم و در این شرایط به نظر هر انسان دلسوز نسبت به جمهوری اسلامی ایران باید كاری انجام دهیم یعنی تلاش كنیم تا فضای عقلانی توام با تدبیر در كشور حاكم شود.
اصل قرار دادن نظام برای پیشرفت به جای در نظر گرفتن منافع شخصی
یك نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اصل قرار دادن نظام برای پیشرفت به جای در نظر گرفتن منافع شخصی و گروهی، مهمترین نیاز سیاسی كشور است.
یك نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اصل قرار دادن نظام برای پیشرفت به جای در نظر گرفتن منافع شخصی و گروهی، مهمترین نیاز سیاسی كشور است.
رضا طلایینیك در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان اینكه ” در دهه گذشته پدیده قدرتمحوری و غلبه منافع جناحی و حزبی بر منافع ملی بروز كرد” افزود: انحراف از رفتارها و عملكردها از سه معیار قانون، ولایت و اخلاق در رشد پدیده قدرت و منفعتمحوری به جای محوریت نظام و منافع ملی موثر بوده است؛ لذا با توجه به الویتها و چالشهای داخلی و خارجی در حوزههای اقتصادی و اجتماعی باید در ترجیح دادن منافع ملی، پیشرفت، انسجام و تقویت نظام و همچنین كمرنگ كردن منفعت طلبیهای شخصی و گروهی و سیاسی اهتمام ورزید.
وی با ابراز تاسف از اینكه ” پدیده منفعتطلبی و قدرت طلبیهای گروهی به جای ترجیح دادن منافع ملی، پیشرفت و اصل نظام در فضای سیاسی بروز كرده است” گفت: با اتكا به قانونمداری، ولایتپذیری و اخلاقگرایی میتوان پدیده نامطلوب منفعتطلبی وقدرت طلبیهای گروهی را كمرنگ كرد.
وی ” استفاده ابزاری از ارزشها، كمرنگ كردن ارزشها و ارزشگریزی برای كسب قدرت” را با اتكا به سیره عملی امام(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری قابل اصلاح دانست و تصریح كرد: ایران در موقعیت تاریخی ممتازی برای جهش در پیشرفت و موقعیت منطقهای قرار گرفته است و پیشرفت در اقتصاد و توسعه و نوسازی اجتماعی در داخل و ارتقاء موقعیت منطقهای و بینالمللی با اصل قرار دادن نظام و منافع ملی به جای منافع گروهی و شخصی محقق میشود.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: مردم با اتكا به بصیرت و آزادمنشی، فرق شعارها را از رفتارها و عملكردها با نگاه هوشمندانهای كه دارند تشخیص میدهند؛ لذا اهتمام مضاعف به پیشبرد برنامههای توسعه و تقویت نظام در ابعاد گوناگون با عملگرایی از انتظارات اجتماعی و ملی است.
توجه به ارزشهای انقلاب و ایجاد مرزبندی با دشمنان، مهمترین نیاز فضای سیاسی امروز است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی توجه به ارزشهای انقلاب، منافع ملی، صداقت و ایجاد مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب را مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور عنوان كرد.
علیرضا زاكانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار كرد: زمینههای چنین فضایی باید در شرایطی كاملا آرام و به دور از هرگونه تنش، توسط موثرین حوزه سیاسی كشور به وجود بیاید تا هم زمینه كار، تلاش و همبستگی بیشتر را فراهم كند، و هم ریشه طمع دشمنان به برخی عناصر داخل كشور قطع شود و این امكان فراهم شود كه انشاءالله كشور از ظرفیتهای بالاتری در جهت رشد و سازندگی خود بهره ببرد.
عضو كمیسیون اصل نود مجلس افزود: من معتقدم كسانی بیشتر باید به ایجاد مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب اهتمام بورزند كه در مظان طمعورزی بیشتر دشمنان انقلاب نسبت به آنها قرار دارند و برخی حرفها و خواستههای خود را با بیان و عمل آنها دنبال میكنند. البته این یك بحث كلی و فراتر از مصادیق است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت خاطرنشان كرد: من مطمئنم اگر چنین امكانی وجود داشته باشد كه هم ارزشهای انقلاب مورد توجه قرار گیرد و هم منافع ملی كه در دل این ارزشها نهفته است توسط گروهها و عناصر مختلف مورد اهتمام باشد، و افراد صداقت داشته باشند و مرزبندی خود را به طور شفاف با دشمنان اعلام كنند، اینجاست كه با ظرفیت بالاتری میتوانیم كشور را به سمت سازندگی، پیشرفت و شكلگیری جامعه اسلامی سوق دهیم، و از پایه بالاتری از ظرفیتهایی كه امروز از آن بهرهگیری میشود، برای خدمتگزاری به مردم استفاده كنیم.
گسترش همكاری گروههای داخل نظام برای حل مشكلات مردم نیاز فعلی كشور است
یك عضو شورای مركزی جامعه اسلامی مهندسین گفت: مهمترین نیاز فعلی كشور تقویت اعتماد ملی مردم به نظام و همچنین گسترش همكاری گروههای داخل نظام و مسوولان جهت رفع مشكلات مردم و جوانان است.
یك عضو شورای مركزی جامعه اسلامی مهندسین گفت: مهمترین نیاز فعلی كشور تقویت اعتماد ملی مردم به نظام و همچنین گسترش همكاری گروههای داخل نظام و مسوولان جهت رفع مشكلات مردم و جوانان است.
سیدمحسن یحیوی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینكه بعد از حوادث انتخابات و روشن شدن چهره سران فتنه و برخی از افراد، روشنگری در جامعه ایجاد شد، گفت: ما در حال حاضر باید روشنگری بیشتری در جامعه انجام دهیم، اعتماد مردم به نظام را تقویت كنیم و با همكاری گروههای داخل نظام و مسوولان در جهت رفع مشكلات مردم تلاش كنیم.
وی ادامه داد: باید مسوولان، مردم را قانع كنند كه در راستای رفع مشكلات آنها حركت میكنند و در واقع مشكلات آنها به فراموشی سپرده نشده است.
این عضو شورای مركزی جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینكه دشمنان تلاش میكنند اینگونه القا كنند كه مردم فراموش شدهاند و تلاشی برای حل مشكلات آنها صورت نمیگیرد، گفت: مسوولان باید تلاش دشمنان را خنثی كنند و با راهكارهای درازمدت و كوتاه مدت و ظرفیتهای داخلی كه در كشور وجود دارد در راستای حل مشكلات مردم حركت كنند و این خود زمینهساز افزایش اعتماد ملی مردم به نظام خواهد بود.
یحیوی همچنین ادامه داد: مهمترین نیاز كشور نیز در بعد سیاست خارجی جلب اعتماد و طرفداری بیشتر از دولتهایی است كه در عرصه بینالمللی دارای استقلال هستند و زیر سلطه مستكبران نیستند و از سیاستهای استقلال طلبانه جمهوری اسلامی ایران و پیشرفتهای ایران از جمله حق داشتن انرژی صلحآمیز هستهیی حمایت میكنند.
مهمترین نیاز فعلی كشور ایجاد بستر مناسب جهت تحقق سند چشمانداز20 ساله است
عضو ائتلاف آبادگران جهادی معتقد است: مهمترین نیاز فعلی كشور ایجاد بستر مناسب جهت تحقق هرچه بیشتر سند چشمانداز 20 ساله است.
عضو ائتلاف آبادگران جهادی معتقد است: مهمترین نیاز فعلی كشور ایجاد بستر مناسب جهت تحقق هرچه بیشتر سند چشمانداز 20 ساله است.
علی دورانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینكه كشور ما دچار عقبماندگیهایی است و با وضعیت مطلوب فاصله دارد، گفت: از همین رو چند سال قبل سند چشمانداز 20 ساله تهیه و قرار شد كه در سال مقصد به اهداف چشمانداز برسیم و عقبماندگیهای كشور را جبران كنیم و در حال حاضر نیز مهمترین نیاز كشور حركت در راستای تحقق هرچه بیشتر چشمانداز 20 ساله است.
دورانی با بیان اینكه در حال حاضر از اهداف چشمانداز كمی عقب افتادهایم، گفت: باید در سال همت و تلاش مضاعف، این عقبماندگی را جبران كنیم و به نقطه مطلوب برسیم.
این فعال سیاسی با بیان اینكه در راستای اجرای سند چشمانداز 20 ساله، باید از كارهای سلیقهای و برخوردهای شخصی خودداری كرد، گفت: كسانی باید در راستای تحقق این چشمانداز مسوولیت بگیرند و در صدر امور باشند كه سند چشمانداز را قبول داشته باشند. وقتی كه چشمانداز محقق شود بسیاری از نیازهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه و حتی فردی نیز تامین میشود.
این عضو ائتلاف آبادگران جهادی گفت: اگر فردی از مسوولان سند چشمانداز را قبول ندارد و در مسندی قرار دارد باید از مسوولیت خود كنارهگیری كند؛ چرا كه كار كردن در مسیری خارج از چشمانداز، خیانت ملی است، حتی اگر آن مسیر باعث ایجاد موفقیتهای مقطعی نیز شود.
بالا بردن آستانه تحمل سیاسیون نیاز فعلی كشور است
یك عضو شورای مركزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است كه مهمترین نیاز فعلی كشور بالا بردن آستانه تحمل از سوی افراد و سیاسیون است.
یك عضو شورای مركزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است كه مهمترین نیاز فعلی كشور بالا بردن آستانه تحمل از سوی افراد و سیاسیون است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد غروی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینكه سیاسیون باید سعی كنند آستانه تحمل و صبر خود را افزایش دهند، گفت: نباید اینگونه باشد كه افراد یكدیگر را به خاطر اختلاف سلیقه دفع كنند و به یكدیگر تهمت بزنند.
وی با بیان اینكه اگر اختلاف سلیقهای وجود دارد باید این اختلاف سلیقه را با بحث و گفتوگو تقلیل داد، گفت: به طور طبیعی اختلاف سلیقه در هر جامعهای وجود دارد، ولی نباید این اختلاف سلیقه باعث شود كه افراد یكدیگر را طرد و دفع كنند و باعث زدن اتهام شوند؛ چراكه چنین فضایی جامعه را دچار مشكلات زیادی میكند.
غروی با بیان اینكه سیاسیون باید به این توجه داشته باشند كه همه به یك نوع فكر نمیكنند و چارچوب ذهنی افراد یكجور نیست، عنوان كرد: وقتی كه ما در اصول اولیه اشتراك داریم اگر در فروع اختلافی وجود دارد این اختلاف نباید باعث دفع شود.
این عضو شورای مركزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: افراد باید بر اساس شاخصهای اسلامی، چارچوبها و هنجارهایی كه اسلام مشخص كرده با یكدیگر رفتار كنند و به مباحثی مانند رعایت تقوا در برخوردها توجه ویژه داشته باشند.
افزایش انسجام درونی و وحدت ملی، مهمترین نیاز امروز كشور است
نایب رییس فراكسیون انقلاب اسلامی با اشاره به تهدیدات مخلتفی كه امروز با آن مواجهیم، گفت: مهمترین نیاز امروز كشور افزایش انسجام درونی و وحدت ملی است.
نایب رییس فراكسیون انقلاب اسلامی با اشاره به تهدیدات مخلتفی كه امروز با آن مواجهیم، گفت: مهمترین نیاز امروز كشور افزایش انسجام درونی و وحدت ملی است.
علیاصغر زارعی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با تاكید بر این نكته كه این وحدت ملی باید با محوریت ولی فقیه باشد، در عین حال به سالروز فتح خرمشهر اشاره كرد و گفت: فتح خرمشهر به ما نشان داد كه اگر در برابر هجمههای سنگین دشمنان میخواهیم بایستیم و دشمن را به زانو درآوریم، نیاز به یك وحدت و انسجام در داخل كشور داریم؛ به نحوی كه تمام استعدادهای كشور با محوریت مقام معظم رهبری در این راستا قرار بگیرند.
به گفتهی این عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس، فتح خرمشهر نشان داد كه استعدادهای نهفتهی رزمندگان اسلام بیش از تصور دشمنان ما بوده است و فقط نیازمند شرایطی هستیم كه این استعدادها به منصه ظهور برسد، و بتواند با یك سازماندهی مناسب با توطئهها رویارو شود.
زارعی گفت: امروز برای تحقق این امر همهی نخبگان، گروهها، احزاب و تشكیلات – كه علاقهمند به انقلاب و امام(ره) و ارزشها هستند و مدعیاند كه باید راه امام(ره) و شهدا ادامه یابد – باید تمام ظرفیت و استعداد خود را برای شكلگیری چنین شرایطی در داخل مهیا كنند.
نایب رییس كمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس، در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ایسنا در ارزیابی از عملكرد كمیسیون متبوعش خاطرنشان كرد: البته از آنجا كه كمیسیون شوراهای مجلس دیرتر از سایر كمیسیونها تشكیل شد، سالگرد آن دیرتر از بقیهی كمیسیونها است، اما طی همین چند ماه ازعملكرد این كمیسیون رضایت كامل داریم؛ چرا كه اعضای آن با سرعت عمل و كیفیت، طرحها و لوایحی كه به این كمیسیون ارایه شد را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.
زارعی با بیان اینكه این كمیسیون در این مدت در تصمیمگیریهای مجلس نیز دخیل بوده است، گفت: البته از آنكه كمیسیون شوراها یك كمیسیون جدید بود، برخی طرحها و لوایحی كه از كمیسیون امنیت ملی به آن ارجاع میشد را مورد بررسی و تصویب قرار داد اما بحثهایی هم درخصوص شهرداریها، شوراها، وزارت كشور، ثبت احوال، بحث مواد مخدر و مناطق مرزی در این كمیسیون به خوبی مورد بررسی قرار گرفت.
این عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس در بخش پایانی گفتوگوی خود با ایسنا در پاسخ به این سوال كه آیا فراكسیون انقلاب برای انتخاب كاندیداهای هیات رییسهی كمیسیون تاكنون جلسهای داشته است یا خیر؟ و چه تصمیمگیری در این زمینه كردهاید؟ عنوان كرد: فراكسیون انقلاب اصلا در این زمینه تاكنون جلسهای نداشته است و احتمالا هم دیگر فرصت نمیشود كه بخواهد در این زمینه جلسهای برگزار كند.
شفاف شدن آرایش سیاسی مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور است
حسین نجابت مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را شفاف شدن آرایش یا خطوط سیاسی عنوان كرد.
حسین نجابت مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را شفاف شدن آرایش یا خطوط سیاسی عنوان كرد.
نماینده مردم تهران در خانه ملت در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب كه آرایش سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم تغییر كرده است، گفت: در چنین شرایطی نیاز است كه خط كشی دقیقی صورت گیرد تا هر فردی كه قصد انجام فعالیت سیاسی دارد با موضع روشن با مردم صحبت كند.
وی ادامه داد: نباید شرایط این گونه باشد كه مردم پیرو خط یا جناح سیاسی باشند، اما ندانند كه كار آنها و اخلاقشان چگونه است.
این عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس در ادامه اظهار كرد: فایده چنین رویكردی، شفاف و درست شدن فعالیت سیاسی و افزایش كارآمدی حوزه سیاسی است. در این شرایط دیگر افراد شارلاتان كه هیچ هویتی ندارند نمیتوانند در فضای سیاسی رشد كنند.
نجابت افزود: با شفاف نبودن فضای سیاسی، افرادی كه به تعبیر سیاسی جزء حزب باد هستند، نه تنها بیشترین بهره را از این فضای غیرشفاف میبرند بلكه به رشد فضای نفاق نیز كمك میكنند.
به گفته وی، با روشن و شفاف بودن خطوط و خطكشیهای سیاسی، مردم تكلیف خود را به خوبی میدانند و هر كسی میتواند حوزه مورد علاقهاش را انتخاب مینماید.
مهمترین نیاز كشور در شرایط فعلی وحدت و آرامش است
قائم مقام دبیركل حزب اعتماد ملی مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را ” وحدت و آرامش ” برای جلوگیری از “بحران، خشونت، درگیری و ناامنی” عنوان كرد.
قائم مقام دبیركل حزب اعتماد ملی مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را ” وحدت و آرامش ” برای جلوگیری از “بحران، خشونت، درگیری و ناامنی” عنوان كرد.
حجتالاسلام و المسلمین رسول منتجبنیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار كرد: از وحدت و آرامش بیشترین سود را نظام و انقلاب میبرند و بیشترین ضربه را دشمنان میخورند. از اختلاف و ناامنی نیز بیشترین سود را دشمنان میبرند؛ بنابراین همه باید تلاش كنند بر اینكه به وحدت و انسجام برسیم و مسوولان نیز مردم را اقناع كنند و پاسخگو باشند.
وی با تاكید بر اینكه ” پرهیز از برخورد تند و خط و نشان كشیدن، پرهیز از تهدید، به كارگیری لحن برادرانه و خدمتگزار به خصوص از سوی مسوولان ضروری است” گفت: در حال حاضر در بین عدهای لحنها، لحنهای خشن است و برخی افراد با رقبای خود با خشونت برخورد میكنند، خط و نشان میكشند و تهدید میكنند و همه را دشمن و مخالف میدانند. این موارد به ضرر كشور است و الآن ضروریترین مساله آرامش، وحدت و انسجام، برادری، صمیمیت و اخوت است.
ایجاد وحدت بیشتر بین مسوولان و رفع كدورتها مهمترین نیاز فعلی كشور است
غرویان معتقد است كه مهمترین نیاز فعلی كشور در فضای كنونی ایجاد وحدت و انسجام هرچه بیشتر بین مسوولان و رفع كدورتهاست.
غرویان معتقد است كه مهمترین نیاز فعلی كشور در فضای كنونی ایجاد وحدت و انسجام هرچه بیشتر بین مسوولان و رفع كدورتهاست.
حجتالاسلام و المسلمین محسن غرویان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تصریح كرد: لازم است كدورتهایی كه بعضا بین برخی از مسوولان ایجاد شده است معالجه و درمان شود و اجازه داده نشود كه تبدیل به كینهای عمیق شود.
وی با بیان اینكه آثار كینهها در رفتار سیاسی آشكار میشود، گفت: باید یك نوع تالیف قلوب در بین سیاسیون كشور رخ دهد و دلها به هم نزدیك شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان اینكه تاكنون در این ارتباط قدم چندانی برداشته نشده است، عنوان كرد: ضروری است كه قدمهایی در سطح بالا در این ارتباط برداشته شود و مراجع عظام و مقام معظم رهبری میتوانند و این قدرت را دارند كه دلها را به هم نزدیك كنند تا كدورتها به حداقل برسد و این تلطیف قلوب باعث ایجاد وحدت بیشتر خواهد شد.
غرویان در پایان خاطرنشان كرد: این كه مراجع كنار هم بنشینند، با یكدیگر گفتوگو كنند و در سطح پایینتر سیاسیون نیز در این دیدارها حضور داشته باشند بسیار در ایجاد وحدت و رفع كدورتها موثر است.
بصیرتافزایی در آحاد مختلف مردم و حتی خواص، مهمترین نیاز سیاسی كشور است
نمایندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، بصیرتافزایی در آحاد مختلف مردم و حتی خواص را مهمترین نیاز سیاسی جامعه در حال حاضر عنوان كرد و گفت: این نیاز با توجه به تجربهی سال گذشتهی كشور و همچنین توصیههای حكیمانهای كه رهبری انقلاب داشتهاند بیش از پیش احساس میشود.
نمایندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، بصیرتافزایی در آحاد مختلف مردم و حتی خواص را مهمترین نیاز سیاسی جامعه در حال حاضر عنوان كرد و گفت: این نیاز با توجه به تجربهی سال گذشتهی كشور و همچنین توصیههای حكیمانهای كه رهبری انقلاب داشتهاند بیش از پیش احساس میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین حمید رسایی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار كرد: سال گذشته، سال ریزشها و رویشها بود. ما در بین خواصی كه از آنها انتظار نداشتیم ریزش داشتیم و در بین عوامی كه فكر نمیكردیم جز خواص باشند رویش داشتیم. بنابراین اولویت مهم از نظر فضای سیاسی، بصیرتافزایی است.
وی افزود: از جهت مجریان نیز مهمترین اولویت بحث برگزاری انتخابات شوراها و چگونگی تجمیع آن است، كه باید در خصوص آن به شكلی عمل شود كه به مصلحت نظام اسلامی، انقلاب و مردم باشد.
این عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، مطالبهی عموم مردم در خصوص محاكمهی سران فتنه را از دیگر نیازهای سیاسی جامعه خواند و تصریح كرد: این مطالبه تا حدی است كه فشارهای زیاد به رییس قوهی قضاییه باعث شد چند روز پیش رییس دستگاه قضا به نوعی اعلام كند كه ما خود به دنبال محاكمهی سران فتنه هستیم، اما فعلا رهبر معظم انقلاب به دلیل اینكه مصلحت را در این دانستهاند كه چهرهی جریان نفاق بیشتر معلوم شود، اولویت را محاكمهی آنها نگذاشتهاند.
این عضو فراكسیون انقلاب اسلامی مجلس در پایان، تاكید كرد: البته رهبری منعی هم از مطالبهی محاكمه نكردهاند؛ چرا كه به هر حال محاكمهی سران فتنه یك مطالبهی عمومی است كه باید در فضای سیاسی جامعه انجام شود تا حق مردم رعایت شود و با كسانی كه حق مردم را پایمال كردهاند برخورد صورت گیرد.
برای رسیدن به اهدافمان باید همدلی و وحدت را در جامعه بازسازی كنیم
وزیر علوم در دولت هشتم، وحدت و همدلی را بزرگترین سرمایه برای هر جامعهای دانست.
وزیر علوم در دولت هشتم، وحدت و همدلی را بزرگترین سرمایه برای هر جامعهای دانست.
جعفر توفیقی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار كرد: با توجه به حوادث پس از انتخابات تا حدی وفاق و همدلی در بخشهایی از جامعه خدشهدار شد؛ بنابراین با توجه به تاكیدات امام(ره) بر وحدت، نیاز به بازسازی وحدت در جامعه احساس میشود.
وی با بیان اینكه ” سرمایه اجتماعی كه همان تعاملات همراه با اعتماد گروهها و مردم میباشد، لطمه خورده است” اظهار كرد: اگر بپذیریم بزرگترین سرمایه كشور ما مردم و پشتوانههای مردمی است كه در گرو وفاق و همدلی میباشد، نیازمند بازسازی هستیم.
وی با تاكید بر اینكه ” باید راهی برای بازسازی وحدت در جامعه اندیشید” افزود: وحدت در جامعه بزرگترین سرمایه كشور برای مقابله و مواجهه با مشكلات و همچنین توسعه كشور است و باید پذیرفت كه مردم مهمترین پشتوانه هستند و هر عاملی كه به وحدت جامعه لطمه بزند باید موردبازبینی قرار گیرد.
وزیر علوم در دولت هشتم تاكید كرد: باید تفاهم، همدلی و وحدت را در جامعه بازسازی كنیم تا به اهدافمان برسیم.
برجسته كردن اصول و ارزشهای متعالی نهفته شده در درون انقلاب، كلیدیترین نیاز سیاسی كشور است
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاكید بر محور قرار دادن اصل ولایت فقیه از سوی همهی جریانات و گروههای سیاسی، گفت: اگر این اصل به شایستگی مورد توجه قرار گیرد وحدت و همگرایی ملی در مقام عمل بین همهی سلایق كه به انقلاب و امام(ره) و اسلام اعتقاد دارند به وجود خواهد آمد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاكید بر محور قرار دادن اصل ولایت فقیه از سوی همهی جریانات و گروههای سیاسی، گفت: اگر این اصل به شایستگی مورد توجه قرار گیرد وحدت و همگرایی ملی در مقام عمل بین همهی سلایق كه به انقلاب و امام(ره) و اسلام اعتقاد دارند به وجود خواهد آمد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به این كه در آستانه سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) و 15 خرداد به عنوان مبداء انقلاب قرار داریم، در عین حال یكی از مهمترین و كلیدیترین نیازهای سیاسی كشور را برجسته كردن اصول و مبانی انقلاب اسلامی و ارزشهای متعالی نهفته شده در درون انقلاب عنوان كرد.
عضو هیات رییسه فراكسیون اصولگرایان مجلس با بیان این كه این مبانی، اصول و ارزشها در اندیشه، راه، سخن و قلم بنیانگذار انقلاب به زیبایی تجلی و تجسم یافته است، گفت: یكی از مهمترین اصول و مبانی مهم در این راستا كه رمز وحدت و انسجام ملی و ركن اسلامیت و اقتدار و استقلال نظام است، اصل ولایت فقیه و محور قرار دادن فقیه عادل و هوشمند است.
به اعتقاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی، اگر این اصل به شایستگی مورد اهتمام قرار گیرد دستاوردهای ارزشمندی همچون وحدت ملی در مقام عمل به دست خواهد آورد و همه گروهها و جریانات سیاسی و سلایق مختلف و همه كسانی كه به انقلاب و راه حضرت امام(ره) اعتقاد واقعی دارند و از پیروان راستین ایشان هستند در حول این محور به وحدت كلمه خواهند رسید.
ابوترابیفرد همچنین با تاكید بر این كه با این وحدت و انسجام وزن سیاسی و اقتدار نظام و بالندگی جمهوری اسلامی به طراز بالایی خواهد رسید كه زیبنده یك نظام برآمده از ارادهی ملی و متكی بر آموزههای دینی باشد، اظهار داشت: در كنار این گام مهم با توجه به شرایط امروز جامعه و منطقه و دسیسههای نظام سلطه و استكبار جهانی، هماهنگی و همراهی قوای سه گانه در راستای سیاستهای كلان ابلاغی نظام جمهوری اسلامی به منظور افزایش كارآیی انقلاب، ضرورت دارد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان گفتوگوی خود با ایسنا خاطرنشان كرد: قوای سه گانه و مسوولان این قوا باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهند، چرا كه این مساله از مهمترین نیازهای امروز كشور است.
مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور گفتوگو بین دو جناح اصلی كشور است
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر كشور در دولت هشتم، مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را گفتوگو بین دو جناح اصلی كشور دانست.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر كشور در دولت هشتم، مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی را گفتوگو بین دو جناح اصلی كشور دانست.
محمود میرلوحی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار كرد: راه حل اینكه تواناییهای كشور برای حل مشكلات و چالشهای بینالمللی، داخلی، اقتصادی و سیاسی به كار گرفته شود، گفتوگو است و ما میبینیم پیروزیهای دوران دفاع مقدس، حل مشكلات ابتدای انقلاب و دوره سازندگی و اصلاحات نتیجه همكاری و مشاركت همه دلسوزان نظام بوده است، ولی از زمانی كه متاسفانه این خطكشیها شروع شد و نیروهای انقلاب به خودی و غیر خودی تقسیم شدند و بخش عمدهای از مبارزان، مدیران، فرماندهان و چهرههای پیرامون حضرت امام (ره) همه را از دایره برون تلقی میكنیم، مانع مشاركت و همكاری همه بخشهای جامعه و بسیج و تجهیز همه منابع كشور میشویم.
وی مهمترین منابع كشور را منابع انسانی، فكری، ظرفیتهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی دانست و بیان كرد: در گام اول باید گفتوگوی بین دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب به عنوان دو ركن تعیین كننده صورت بگیرد و بعد از آن هم این دو جناح بپذیرند باید از سایر نیروهایی كه در چارچوب قانون اساسی و برای حفظ كشور و تمامیت ارضی كشور و منافع ملی دلسوز هستند كمك گرفته شود، زیرا نفی و طرد كردن ظرفیتها و نیروها، كشور را با مخاطرات و چالشهای بزرگی مواجه میكند.
عضو هیات موسس حزب همبستگی با تاكید بر این كه باید گفتوگو در چارچوب قانون اساسی انجام شود و گزینشی رفتار نشود، اظهار كرد: قانون اساسی میثاق ملی است. همه ظرفیتهای آن و آنچه مربوط به حقوق حاكمیت و آنچه مربوط به حقوق اساسی ملت است همزمان و متناسب با هم باید فعال شود.
میرلوحی افزود: باید برای مواردی كه در حل مسائل موثر و مهم است، اولویتی تعیین كرد كه من مشخصا بر برگزاری مطلوب انتخابات تاكید میكنم، در واقع مطبوعات آزاد، فعالیت آزاد، دولت پاسخگو، حفظ منافع ملی در سطح جهانی، همه اینها را میتوان با محك مجلسی كه نماینده ملت است، حل كرد.
برای حفظ سرمایههای انقلاب نیازمند یكدلی و گذشت هستیم
قائم مقام دبیركل جمعیت زنان جمهوری اسلامی گفت: افرادی كه برای به دست آوردن انقلاب سرمایهگذاری كردهاند، باید بدانند آنچه در فضای فعلی لازم است تا برای حفظ این سرمایه مورد توجه قرار گیرد، ایجاد یكدلی، یكرنگی و گذشت است.
قائم مقام دبیركل جمعیت زنان جمهوری اسلامی گفت: افرادی كه برای به دست آوردن انقلاب سرمایهگذاری كردهاند، باید بدانند آنچه در فضای فعلی لازم است تا برای حفظ این سرمایه مورد توجه قرار گیرد، ایجاد یكدلی، یكرنگی و گذشت است.
مرضیه دباغ در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار كرد: به عنوان كسی كه برای انقلاب در حد توان سرمایهگذاری كردهام وقتی برای سخنرانی در دانشگاهها و مدارس حاضر میشوم، وظیفه خود میدانم كه برای حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب نباید ساكت بنشینیم.
وی با بیان اینكه ” برای هر انسانی امكان اشتباه وجود دارد” تصریح كرد: ممكن است برخی اشتباهاتی كرده باشند؛ چراكه غیر از چهارده معصوم، معصومی نداریم، ولی اشتباهات اتفاق افتاده نباید دلیلی شود برای اینكه خدای ناخواسته بخواهیم مملكت را به هم بریزیم و دستاودرهایمان را نادیده بگیریم.
وی با تاكید بر اینكه ” وظیفه داریم برای حفظ انقلاب از خودمان بگذریم” تصریح كرد: باید منیتها را كنار بگذاریم و نیممن و یك چارك شویم تا كنار هم انقلاب را حفظ كنیم تا فرج آقا زمان(عج) برسد و همه در حفظ و حراست انقلاب رو سفید باشیم و در قیامت بتوانیم مقابل امام(ره) و شهدایمان سرافراز باشیم.
قائم مقام دبیركل جمعیت زنان جمهوری اسلامی گفت: نیاز شرایط فعلی حفظ سرمایههای انقلاب با كمك و یكدلی، یكرنگی و گذشت است.
همكاری و اعتماد به یكدیگر مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور و كلید وحدت است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، همكاری و اعتماد به یكدیگر را مهمترین نیاز فضای سیاسی امروز كشورمان خواند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، همكاری و اعتماد به یكدیگر را مهمترین نیاز فضای سیاسی امروز كشورمان خواند.
محسن رضایی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب، در بیان علت مورد توجه قرار دادن این امر گفت: همه ما در یك كشتی سوار هستیم و هرچه این كشتی زودتر به اهدافش برسد همگی بهرهمند خواهیم شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینكه یكی از شعارهای حضرت امام(ره) و یكی از اصول انقلاب ایشان مساله وحدت نیروهای معتقد به نظام جمهوری اسلامی بوده است، افزود: ما میتوانیم وحدت را از طریق همكاری با یكدیگر فراهم كنیم، اگر بین قوای 3 گانه و بین حكومت و فعالان سیاسی همكاری صورت بگیرد وحدت در صحنه سیاسی حاصل خواهد شد.
وی با تاكید بر اینكه كلید وحدت در كشور همكاری و اعتماد به همدیگر است، خاطرنشان كرد: امروز محور اصلی وحدت به همكاری جناحهای سیاسی داخل كشور برمیگردد و این جناحها باید به همدیگر اعتماد كنند تا بتوانیم هر چه زودتر كشور را به جلو ببریم.
رضایی در پایان اظهار كرد، مطمئن هستم مردم ایران و جهان امسال مراسم باشكوهی در بزرگداشت حضرت امام برگزار خواهند كرد و امیدوارم همه خواهران و برادران در این مراسم باشكوه شركت كنند.
مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور پایبندی به شعارهای اولیه انقلاب است
محمداسماعیل كوثری معتقد است كه شعارهای اولیه انقلاب همچون استقلال، آزادی و حفظ نظام جمهوری اسلامی از جمله ارزشهای انقلاب است كه در شرایط فعلی باید به آنها پایبند باشیم.
محمداسماعیل كوثری معتقد است كه شعارهای اولیه انقلاب همچون استقلال، آزادی و حفظ نظام جمهوری اسلامی از جمله ارزشهای انقلاب است كه در شرایط فعلی باید به آنها پایبند باشیم.
نایب رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار داشت: مهمترین نیاز فضای سیاسی كشور در شرایط فعلی این است كه ما پایبند به ارزشهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی باشیم و راه ایثار، فداكاری و شهادت را در جهت پیشرفت كشور تا رسیدن به هدفهای بلندی كه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری مشخص كردهاند، ادامه دهیم.
به گفتهی وی، اگر ما در مقابل دشمن، چه در داخل و چه در خارج بایستیم شعار اولیهی انقلاب یعنی استقلال همیشه حفظ میشود، اما اگر سست شویم از هدف اولیه انقلاب دور میشویم.
عضو هیات رییسهی فراكسیون اصولگرایان مجلس، به احزاب سیاسی توصیه كرد كه با آگاهی، بصیرت و شجاعت در مقابل تمام انحرافات و وابستگیها به بیگانه، بایستند و با شفاف صحبت كردن، مسائل را برای مردم بازگو كنند.