پنج شنبه , 10 فروردین 1402

تعطيلي مدارس از شايعه تا واقعيت؟

آنفلوآنزا را محرمانه نكنيم
جام جم آنلاين: به گفته وزير بهداشت ، در طول هفته حدود سه تا چهار هزار نفر در كشور به آنفلوآنزاي «آ» مبتلا مي‌شوند كه نيمي از آنها زير سن 24 سال هستند، به عبارت ديگر آنفلوآنزاي«آ» اغلب جوانان و كودكان را گرفتار مي‌كند.
اين روزها اخبار رسمي و غيررسمي منتشره در سطح رسانه‌ها و جامعه حاكي از تعطيل شدن مدارس برخي شهرها و استان‌ها به دليل ابتلاي دانش‌آموزان به آنفلوآنزاي نوع «آ» است، اخباري كه از سوي مسئولان نه تاييد مي‌شود و نه تكذيب.

تعطيلي يك هفته‌اي كليه مدارس كاشان، تعطيل شدن 370 مدرسه در اصفهان و وجود چنين شرايطي در برخي شهرها همچون جيرفت و مشهد و عدم موضع‌گيري آموزش و پرورش در اين باره، اين تصور را ايجاد مي‌كند كه گويا زنگ تعطيلي مدارس در خفا نواخته شده و تنها قرار نيست اعلام شود.

دكتر ضياءالديني مدير كل سلامت آموزش و پرورش روز جمعه در گفتگو با ايسنا از اظهارنظر درباره تاييد يا تكذيب اخبار تعطيلي مدارس خوداري و تاكيد مي‌كند: تعطيلي مدارس به هر دليل از جمله شيوع آنفلوانزاي نوع آ بايد با هماهنگي آموزش و پرورش صورت گيرد.

اين پاسخ در حالي بيان مي‌شود كه گويا تعطيلي مدارس با تصميم مرجعي غير از آموزش و پرروش صورت گرفته است.

وي در عين حال بار ديگر به دستورالعمل‌ مقابله با آنفلوانزاي نوع آ در مدارس اشاره و اظهار مي‌كند كه بر روند اجراي دستورالعمل‌ مقابله با شيوع آنفلوانزاي نوع «آ» در مدارس به طور جدي نظارت خواهد شد و آموزش و پرورش همه تمهيدات لازم را در اين باره انديشيده است تا از شيوع آنفلوانزاي نوع آ در بين دانش‌آموزان سراسر كشور پيشگيري شود.

مدير كل سلامت آموزش و پرورش در عين حال خطاب به خانواده‌ها مي‌گويد كه نگران نباشند آموزش و پرورش از وظايف خود در زمينه‌ مقابله جدي با شيوع آنفلوانزاي نوع آ در مدارس سرباز نخواهد زد.

وزارت بهداشت نيز كه متولي درمان و بهداشت جامعه است نيز در برابر اين اخبار سكوت مي‌كند غافل از اينكه برخي از اخبار تعطيلي‌ مدارس، از سوي مسئولان دانشگاهي علوم پزشكي بيان شده است.

دكتر سروش مدير برنامه آنفلوآنزا و مراقبت بهداشت مرزي وزارت بهداشت نيز بدون اظهار نظر درباره صحت و سقم اخبار تعطيلي مدارس برخي شهرها مي‌گويد: قدرت نفوذ ويروس آنفلوآنزاي «آ» به حدي شديد است كه وضعيتي كه پاندمي سال 1918 طي شش ماه در دنيا ايجاد كرد، در پاندمي فعلي طي شش هفته ايجاد شد، در اين زمينه نبايد به دنبال صحت و سقم چنين اخباري بود بلكه بايد با آموزش، عموم جامعه و بويژه گروه‌هاي پرخطر را در رابطه با اين پاندمي جهاني هوشيار كرد.

وي در عين حال مي‌افزايد: بر اساس آيين نامه ابلاغ شده به مدارس اگر كلاس‌هاي تعطيل شده در مدارس به دليل آنفلوآنزا A بيشتر از دو كلاس باشد، به صورت محدودي مدارس تعطيل مي‌شود.

كريمي رييس كميته آموزش و پرورش در گفتگو با ايسنا با بيان اينكه من هم اخبار تعطيلي مدارس برخي از شهرها و استان‌ها را شنيده‌ام، تصريح مي‌كند: بايد همه به آموزش و پرورش كمك كنيم، اينكه در حال حاضر همه آموزش و پرورش را به عنوان مقصر اعلام مي‌كنيم، كار درستي نيست چرا كه آموزش و پرورش در حد توان خود يكسري اقدامات انجام داده است و بيشتر از اين در توانش نيست لذا وزارت بهداشت بايد به مسئله ورود پيدا كند.

در پايان، اگر چه به گفته برخي كارشناسان تعطيلي مدارس رهكار اصلي مقابله با آنفلوآنزاي نوع «آ» نيست زيرا دانش‌آموزان در جاي خالي مدرسه، اوقات فراغت خود را در كوي و برزن مي‌گذراند، اما اطلاع‌رساني دقيق و شفاف مسئولان و سازمانها بدون آنكه توپ را به زمين ديگري بيندازند، نيز بخشي از اقدامات مقابله‌اي مسئولان در برابر اين بيماري مي‌باشد.

به عبارت ديگر اخبار و شايعات تعطيلي مدارس در حالي در بين خانواده‌ها و مردم مي‌پيچيد و بر نگراني‌هاي والدين نسبت به سلامت دانش‌آموزان خود مي‌افزايد كه اقدام و تاكيد مسئولان وزارتين بهداشت و آموزش و پرورش بر لزوم اجراي آيين‌نامه ابلاغي به مدارس و آموزش و رعايت اصول بهداشتي اگر چه موثر است اما بسنده نيست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.